Bruk bilder i innredningen

Når stua skal innredes, er det mange ting å ta hensyn til. Èn ting er alle møblene som skal velges, noe helt annet er hva man skal finne på til veggen. Valgets kvaler ligger der hos mange!

Plakat eller maleri

Det første man skal bestemme seg for, er om det skal være plakater eller malerier, eller kanskje begge deler. Forskjellen på de to er, at malerier er håndmalte, mens plakater som oftest er et grafisk design laget på en datamaskin. Malerier er derfor mer unike enn plakatene – men hvis man liker det minimalistiske og stilrene, så kommer plakaten gjerne til sin rett.

Moderne bilder

Moderne bilder i stua er noe av det aller vanskeligste å velge. I motsetning til så mye annet boliginteriør, så er det nesten uendelig mange forskjellige typer bilder og stilarter man kan henge opp på veggen. De kommer i så mange fargekombinasjoner, mønstre, motiver og størrelser, at det kun er fantasien som setter grenser. I tillegg er man ofte minst to som skal velge bildet, noe som ikke akkurat forenkler prosessen med å velge bildet som skal henge på veggen.

Bilder gir personlighet og sjarme

Å innrede hjemmet sitt med flotte bilder og plakater, er nesten en nødvendighet. Uansett om det er plakater, malerier eller begge deler, så setter bildene et flott preg på hjemmet, og er med til å sette et personlig preg. Moderne bilder på veggene kan brukes til å bryte de stilrene og minimalistiske rammene vi ofte innreder våre hjem med. Et abstrakt bilde i sterke farger kan gi energi til boligen, spesielt hvis resten er preget av mye svart og hvitt.

Hvis innredningen derimot er fargesprakende, kan man med hell velge et litt mer fargenøytralt bilde, for eksempel minimalistiske plakater eller jordnære malerier.

Store bilder på veggen

I mange boliger er det høyt til taket. Dermed får man også mer veggplass. Noen ganger kan veggplassen bli så stor, at en alminnelig plakat rett og slett drukner og forsvinner på den store veggen. Da kan løsningen være et stort bilde. I tillegg til at et stort maleri fyller veggen på en perfekt måte, så gir det også en unik og flott eleganse til hjemmet. Store bilder er nemlig ikke noe man ser overalt, og bildet kan være det som samler hele rommet. Store bilder gir inntrykk av at det er mer plass i rommet. Har du bruk for mer plass, kan du evt. overveie en sovesofa. Se utvalget her.

Man kan med hell blande forskjellige typer bilder i hjemmet. Dette skaper et variert uttrykk, og resultatet vil virke personlig og varmt.