Matbildetips

This article is paid and made in collaboration with the mentioned websites in the article

Er du litt ekstra glad i god mat, og kanskje knipser bilder av den for å bruke i blogginnlegg, artikkel eller annet? Her er noen tips til matbildene dine.

Det er lenge siden det var inn å skrive om mat, men alt tyder på at trenden bare øker. For flere og flere skriver, og leserne følger på.

Men til innlegg om mat er selvsagt bildene viktige. Og har du forsøkt å ta bilder av mat vet du hvor vanskelig det kan være. Og en ting er hvordan bildet ser ut på kamera sin monitor, noe annet er hvordan det tar seg ut på skjermen.

Her er noen tips til å ta gode matbilder.

Se mer

Det første handler om å begynne å se mer på mat, bestikk, interiør – og legge merke til ting du ser som du synes er flotte. Prøv å legge dem på minnet, eller knips et bilde på mobilen.

Det viktige er imidlertid å på bildene en gang nummer to. Det er da du kan plukke ut de bildene du synes var gode, få bort de som ikke fungerer, og så videre. Du vil legge merke til detaljer i komposisjon som du liker og ikke-liker, og dette vil gjøre deg bedre som fotograf.

Fokus

Når det gjelder komposisjon er det mange tips du kan plukke opp i guider og bøker. Men tenk på at det er viktig at du lar matretten ta opp plassen i midten av bildet. Tenk likevel på at det kan være flott med dybde i bildet, slik at bakgrunnen ikke legges like bak maten.

Lyset er noe som også er meget viktig.

De fleste kamera er i dag bra til å kompensere for lite lys. Men lysstyrke er jo bare ett element. Er det godt med dagslys der du er, prøv å bruke dette. Men glem ikke at det er bra om du filtrerer lyset først.

Matinteresse

Det aller viktigste er at du er interessert i mat, og at du hele tiden bruker øynene når du ser mat du liker.

De tekniske tingene du bør kunne for å ta gode matbilder kan du lære deg, lysforståelse og komposisjon. Men bak alt ligger din egen nysgjerrighet og interesse for mat. Og selvsagt din historie innenfor feltet – hva du har gjort og spist.

Bestem deg for å legge merke til alt, eller å ta «notatfoto» av alt du ser som fanger oppmerksomheten.

Mat du liker

Begynn å ta bilde av mat du liker. Det er alltid bra. Kanskje du har en eller flere matretter som du lager meget bra selv? Jeg er glad i sushi, og her jeg bor finnes det mange sushirestauranter som leverer på døren. Finn sushi i Lillestrøm her. Da er dette også gode kandidater for å bli tatt bilde av.

Eksperimenter med hvor du setter maten, og med hvilket bestikk som brukes. Ha alltid duker i flere farger klar i tillegg til nok bestikk samt tallerkener.

Det viktigste er at du kommer deg i gang. Ta mange bilder, men vær kritisk etterpå. Av ti bilder du tar er det ikke sikkert mer enn ett er bra nok.