Finn din egen fotografiske stil

I en verden som er mettet med bilder, er det å finne din egen fotografiske stil viktig for å hjelpe deg med å skille deg ut fra mengden.

Hvis du er en profesjonell fotograf, er det siste du vil at bildene dine blir sammenlignet med, og ikke er det fnugg annerledes enn, alle de andre millioner av bilder som finnes der ute! Selvfølgelig kan ideen om å utvikle din egen stil virke skremmende – særlig med tanke på det gamle ordtaket: “Ingenting er originalt lenger, det har allerede blitt gjort før.” Men det trenger nemlig ikke å være en skremmende oppgave!

Hvem er du?

Å utvikle din egen fotografiske stil handler i all hovedsak om en personlig stil. Og med det mener vi at arbeidet ditt bør være en forlengelse av personligheten din. Som fotograf er det ofte enkelt å se på mesterfotografer hvis arbeid du beundrer og fokuserer for mye på når du prøver å etterligne dem. Det er ingenting galt med å studere arbeidet til de du beundrer, men det er viktig å tenke på deg selv. Hva motiverer deg til å ta bilder? Hva liker du å fotografere? Hva liker du og misliker innen kunsten? Du må forstå deg selv og avgrense valgene dine for å hjelpe deg selv med å utvikle noe unikt.

Tenk på hvorfor du er interessert i å ta visse fotografier og hva du prøver å gjøre med bildene. Du må vite hva du prøver å oppnå, og utseendet eller historien du prøver å få frem. Det å gå til innkjøp av fotoutstyr er også en kostbar affære og for mang en amatørfotograf strekker ikke pengene til. Noen tar en kveldsjobb for å tjene noen ekstra kroner, eller du kan gjøre slik som en venn av oss som kom over en Folkeautomaten Bonuskode 2017 og som han skaffet seg en fin ekstra slump penger med som han brukte til å skaffe seg fotoutstyr ved hjelp av gratis penger han fikk fra casinoet til å begynne å spille for. Mulighetene er mange.

Emneforholdet

Når du begynner med fotografering og ønsker å utvikle din egen stil, kan du finne deg selv i å holde fast ved ett bestemt emne. Men de fleste av oss har mer enn bare ett emne vi liker å fotografere, og det er også viktig å lære at ikke alt vil passe inn i den samme stilen. Men du kan likevel fortsatt konsentrere deg om å utvikle din egen stil med emnene du fotograferer mest og det som interesserer deg mest.