Feriebilder med smarttelefonen

Når sommeren er rett rundt hjørnet, børster du kanskje støvet av kameraet mens du ser for deg stemningsfulle bilder av ferien som du vil dele på sosiale media. Et speilreflekskamera er uten tvil det beste verktøyet for gode bilder, men det finnes mange alternativer som er bedre enn de fleste av oss tror.

Ettersom smarttelefoner får bedre og bedre linser, er det ikke alltid lett for det utrente øyet å se hvilke bilder som er tatt med et ordentlig kamera og hvilke som er tatt med et mobilkamera. Profesjonelle vil kanskje alltid kunne se forskjeller, men de blir stadig mindre åpenbare. I tillegg har det blitt vanligere for fotografer og fotokunstnere å bruke mobilkamera i sitt arbeid.

Når du er på reisefot er det ikke alltid praktisk mulig å ta opp et stort kamera når du i forbifarten ser et flott motiv. I regnvær, på stranden og på fjelltur, er det også mye som kan skade et dyrt kamera. Da kan mobiltelefonen være en god erstatning. Hvis man sikrer seg ved å ha et godt deksel som beskytter mot fukt og slag, samt en kvalitets iphone lader tilgjengelig til å lade mobilen i bilen og andre steder du befinner deg, kan du ta flotte feriebilder. Dette, uten å ha bryet med å pakke kameraet ut av beskyttelsen, sette på linser og gjøre de rette innstillingene. Ved å bruke mobilen kan du være mer impulsiv og ikke la et vakkert motiv som en fugl i solnedgang bli borte før du rekker å ta bildet.

Ved å bruke enkle triks og applikasjoner til redigering, vil feriebildene bli mange og fine. Da unngår du å risikere å ødelegge dyrt utstyr ved at sandkorn kommer inn i kamera. En mobil er også mer motstandsdyktig og tåler mer fukt enn den kompliserte elektronikken i et speilreflekskamera.