Slik tar du fine selvportretter hjemme

Har du tenkt på at du kan benytte koronanedstengingen til å bli en bedre fotograf? Eksperimenter med å ta selvportretter hjemme! Alt du trenger er en hvit bakgrunn, et vindu og noen kule klær.

Slik ordner du en fin fotobakgrunn

Du trenger ikke profesjonelt studioutstyr for å ta fine selvportretter. Det kan være fint å ha en jevn, ensfarget bakgrunn, og da kan du gjerne bruke noen hvite laken. Heng et opp på veggen, og dekk gulvet med et annet. Prøv å unngå at lakenene er helt rette, da litt skrukker i tekstilen skaper tekstur og fine skygger i bildet. Bruk gjerne motlys fra et vindu. Dersom ikke dette er mulig, kan du også bruke sidelys. En reflektor eller et speil vil reflektere solstrålene til begge sidene av ansiktet ditt, slik at belysningen blir jevnere. Det er lett å tenke at en nydelig dag med sterk sol er perfekt når man skal ta bilder, men det er ikke tilfellet. Hardt sollys er sjelden flatterende, og vil gi deg skarpe skygger i ansiktet. Ta heller bilder når solen er på vei ned, eller på en overskyet dag.

Klærne gjør hele bildet

Når du skal ta bilder hjemme mot en hvit bakgrunn, er det klærne som skal sørge for å gjøre bildet interessant og fange blikket med farger. I nettbutikken NA-KD finner du masse kule klær. Dette er en av influensernes favoritter, og blar du gjennom freden din på Instagram, vil du nok se mange antrekk herfra. Gå for en fin kjole, enten svart for dramatisk kontrast mot bakgrunnen, eller noe fargerikt, for å gi bildet mer liv. Hva med å posere med en blomsterbukett i en blomstrete kjole? En fin topp eller genser gjør seg også fint med en helt vanlig olabukse. Eksperimenter med ulike stoffer for å gi ulik tekstur i bildet. Hos NA-KD finner du også masse trendy og lekkert tilbehør, som smykker og solbriller. Dette vil gjøre seg godt som blikkfang i bildet.

Ideer til hva du kan gjøre på bildet

  • Bruk planter! Plasser grønnplantene dine i ulike høyder. Dette vil skape en fin dynamikk i bildet. Plasser stoler, bøker og små bord i bildet for å skade ulike høyder. Dekk gjerne også disse med laken, dersom de ikke matcher fargen.
  • Poser med frukt! Sett deg oppå et bord med en fargerik ananas, mango eller appelsin. Dette høres kanskje rart ut, men bare se på den tyske Youtuberen The Joyce Collective som tar masse kreative selvportretter hjemme. Så lenge du har et pent lys utenfra og fine klær, kan disse bildene bli kjempekule.
  • Bruk blondestoff! Lek deg med å dekke ansiktet delvis eller helt med gjennomsiktig blondestoff, og ta nærbilder av fjeset ditt.
  • Gjør noe du liker. Ta selvutløseren i hånden, ta på deg en nydelig kjole og lat som om du leser i en bok, eller koser deg med en kopp te.
  • Ta konseptbilder. Konseptbilder skal altså illustrere en situasjon, trend eller tema. For eksempel kan du stille deg opp i en olabukse og topp, se alvorlig ut inn i kamera, og slenge masse klær på gulvet i bakgrunnen. Dette kan da tolkes som et konseptbilde som illustrerer følelsen av å ikke ha noe fint å ha på seg.