Fotografi med telefon

Det beste man kan bruke til å fotografere er selvsagt et ordentlig profesjonelt kamera, men med dagens teknologi kan man også bruke telefonen til de fleste bilder som man eventuelt har lyst å ta.

La oss se på forskjellen mellom disse kameraene, først skal vi se på hva det er som gjør et profesjonelt kamera så veldig fornuftig å ha dersom man liker å ta bilder. Disse kameraene har for eksempel innstillinger som lar deg endre på ISO i en veldig stor grad. ISO er rett og slett et måletall for hvor sensitivt kameraet er til lyset i omgivelsene. Lyset er veldig viktig for å få til et bra bilde. Den kan også endre noe som heter “shutter speed” og dette sier noe om hvor lang tid kameraet bruker på å samle opp lyset i hvert bilde. Disse kameraene har ofte også veldig høyt antall megapixler som, noen har så mange som 30 eller mer, men de beste har ofte enda mer enn disse. De kan ofte også zoome enda bedre enn de kameraene vi har på telefonene våre.

Det er derimot telefoner i dag som faktisk har opptil 40 MP på kameraet sitt. Derfor kan det faktisk sies at dersom man har en slik telefon så kan man for så vidt bruke det til å fotografere veldig flotte bilder. Dersom man skal kjøpe slike dyre telefoner kan det også være fornuftig å bruke deksler for å beskytte de. Man kan for eksempel handle in deksel iphone xs max og andre her gjennom lenken. Så dersom det ikke er enorm forskjell på disse kameraene, hvorfor trenger man disse andre kameraene til å begynne med? Det har muligens noe med linsen å gjøre. Man kan nemlig ikke bytte ut linsene på telefonen som du kan på disse andre kameraene. Linsene gir deg rett og slett en annen skala og dybde på bildene som man tar.

Hvordan skal man ta de beste bildene med telefonen? Det første man kan gjøre er jo muligens å legge til et nett over bildet som kan gi deg en fordel når man skal ta bildet. Dette tillater deg å sikte inn og fokusere bildet slik at det man skal ta bildet av kommer i midten. Man kan også endre fokus på telefonen alt ettersom hva det er man vil komme frem tydeligere. Man kan også endre lysstyrken og ISO på telefonen til en viss grad. Uansett så er poenget at selv om man bør bruke de mer avanserte kameraene dersom man jobber med fotografi, men det er faktisk ikke nødvendig å investere i det dersom man liker å ta bilder som hobby. Man kan bruke telefonen og eventuelt også redigere bildene man tar på Photoshop senere dersom de ikke er helt opp til standard.