Innrede med foto

Vi liker alle å pynte hjemmet med bilder av familie og venner. Mange har bilder av eget og venners bryllup på utstilling i stua. Bilder av ferier er også fine å stille ut, men da må de altså være tatt med et ordentlig kamera og ikke med en mobiltelefon. Hvis du ikke vil pynte med malerier på veggene, eller kjedelige innrammede plakater, er det noe du kan gjøre helt selv for å få et unikt utseende på husets innervegger. Uansett hvordan huset er innredet, passer gode fotografier inn. De kan gjøre et ellers vakkert hjem til noe originalt og personlig, og fremheve resten av estetikken med helt unike detaljer fra egne bilder.

Egne bilder

Hvis du anser deg selv for å være en god fotograf, bør du ikke skjemmes over å pynte huset med egen kunst. Folk som kommer på besøk vil garantert foretrekke å se at du har egne verk på veggene, og det er en annen måte å bli kjent med noen på. De som ser på bildene dine kan få et innblikk i hvem du er som person. Når du skal velge bilder er det flere faktorer du bør tenke på. Før du begynner å se gjennom bilder, bør du se an resten av rommet. Hvilken farge er det for eksempel på møblene? På byggmax kan du finne både billige og trendye tremøbler, i tillegg til fine trerammer.

Fargevalg

Hvordan er resten av fargene i rommet? Som ved all dekorasjon bør fargene følge en linje i resten av interiøret. Noen farger passer best til små objekter, mens andre passer bedre til større. Én idé kan være å velge ut bilder som har noen av de samme fargene som gulvtepper eller gardiner. Hvis du for eksempel vil henge opp et foto som har mange detaljer av både former og farger, er det lurt å tenke over størrelsen du printer det i. Som en generell regel kan man si at jo flere former og jo mer tetthet av detaljer, jo større burde bildet være. Det sier seg selv at det er lettere for øyet å se all informasjonen i bildet hvis det er større, og det er mer behagelig å se på et detaljrikt bilde hvis det har en størrelse proporsjonell til innholdet.

Rammer

Etter at du har gått gjennom den vanskelige prosessen det er å velge bilder, kommer dessverre enda en tøff prosess! Ingen bilder blir fullkomne uten en passende ramme rundt. En ramme som ikke passer fotografiet kan ødelegge presentasjonen. Når man går til butikken og ser på utvalget av rammer kan man lett bli forbauset over hvor mange og hvor forskjellige de er! Ansatte i rammeverksted har ofte en god estetisk sans, og kan mye om presentasjoner ved gallerier og i private hus. Vis dem derfor bildene du vil henge opp, og de kan vise seg å være svært behjelpelige med valg av materiale, farge, bredde og form. Husk hele tiden på at det skal bli et fint sluttresultat, med andre ord at alt som henger på veggen må passe sammen. Det er avgjørende i valg av størrelse og sammensetning.