Kreative feriebilder

Når man tar bilder av en reise eller et opphold et sted utenfor ens eget hjem kommer inspirasjonen og kreativiteten mye lettere til overflaten. Nye landskap og bybilder gir deg lyst til å lage vakre komposisjoner i spesielle lysforhold av natur og folk.

Kjente landemerker

Når vi scroller ned feeden på kontoene våre på sosiale media, er det lett å bite seg merke i at det er de samme populære reisemålene som går igjen hver sommer. Stedene som folk vi kjenner reiser til er ofte de samme, og bildene de tar av disse kjente landemerkene er alt for like, fordi vinklene og perspektivene er det samme. Likevel bør du som kreativ fotograf ikke være redd for å ta bilder av motiver som du selv anser som klisjeer.

Enkelt men godt ustyr

Det er ikke morsomt å drasse rundt på tungt utstyr når man er på byferie. Ta derfor med to linser som dekker dine behov, for eksempel en til portrett og en annen til landskap. Det er ikke bare lett å investere i godt utstyr som varer og som tåler reising og temperaturforskjeller. En god idé kan være å skaffe seg dette gjennom for eksempel et lite lån fra centum slik at du slipper å stadig kjøpe nytt etter slitasje fra bruk.

Nye bilder av gamle motiver

Steder som Times Square på Manhattan i New York går igjen på bilder fra mange vi kjenner og som bakgrunn for serier og filmer. Alle steder, uansett hvor mye de blir brukt til fotografi, kan se nye ut hvis du tenker rett. Kan du bruke en konfigurasjon på kamera som ikke er veldig vanlig? For eksempel kan man leke med lukkerhastigheten på linsa slik at for eksempel personer som går framfor motivet blir interessante farger og striper framfor en fast bakgrunn. Dette er bare en av mange måter og skape noe nytt av noe gammelt.

Lek med vinkler

Kan bildet bli tatt fra en ny vinkel? Det finnes et nesten uendelig antall vinkler å ta i bruk, og for å få til dette må man ikke være redd for å leke. En fordel med å være på reise langt hjemmefra er at man ikke trenger å tenke på hva folk mener og tror. Benytt deg av denne friheten, og beveg deg for å leke med komposisjoner og vinkler, slik at gamle motiver gir nye bilder.

Ta deg tid

Når du finner fram til steder du vil fotografere, enten det er spontant eller planlagt, er det nødvendig å ikke ha hastverk. Man klarer sjeldent å ta gode bilder i farta, og fotografer vet at noe av det første man lærer innenfor dette faget er tålmodighet. Skal du for eksempel ta bilde av en vakker kirke kan du vente til personer som forstyrrer komposisjonen er ute av rammen, eller til en interessant person går forbi slik at utskjæringen får en vri.