Minnepinnen holder stadig koken

Når minnepinnen ble lansert, var det mange som spådde det produktet en snarlig død. Lagringsplassen var i praksis for liten til de fleste behov og mediet i seg selv var noe usikkert. Dessuten tok det uforholdsmessig lang tid å kopiere over filer.

Men nå, mer enn et tiår senere, holder fremdeles minnepinnene koken.

Grunnene til at vi fremdeles kan kjøpe minnepinner, eller USB-drives som de også kalles, i butikken, er selvfølgelig at mange av problemene med de tidlige utgavene har blitt løst.

Dagens USB minnepinner har gjerne mellom 8 og 64 GB med lagringsplass, noe som er rikelig for de fleste overføringer av filer. Hastigheten ble forbedret ved overgangen mellom USB 1 og USB 2 – og nå er USB 3 i ferd med å fases inn hos produsentene. Hvilket ytterligere vil forbedre hastigheten.

Dessuten har det vist seg at selve lagringsmediet i minnepinnen ikke var så skrøpelig som mange første meldte. De kan faktisk tåle en tur i gulvet (selv om man selvfølgelig skal unngå det).

Selv ikke lagring av data på skyen har utradert USB drives fra butikkhyllene.

Noen virksomheter har en fast policy som ikke tillater skylagring. Dessuten skal personfølsomme dokumenter helst ikke lagres i skyen og atter andre igjen synes det er bedre å ha en disk i hånden. Så er man ikke avhengig av at netttilgangen alltid fungerer.

Kjøp minnepinne online her

Mitt førstevalg akkurat nå

USB B100 EMTEC CLICK FAST 3.0 32 GB

Med hastigheten til USB 3.0 (bakoverkompatibel med USB 2.0) og lagringsplass på 32 GB som er rikelig for de fleste oppgaver, er dette en svært gunstig enhet. USB-pluggen har selvfølgelig fysisk beskyttelse ved at den kan trekkes inn i et deksel.

Finnes i andre størrelser og er dessuten kompatibel med alle de mest brukte operativsystemene.

Enkelt nettbrett og PC

Vi benytter også muligheten til å fortelle om en PC-leverandør som går ett skritt lenger for kundene sine, nemlig DUKA. Deres målsetning er å gjøre det så enkelt som mulig for brukeren av nettbrett og PCer.

Derfor tar de hånd om alt det tekniske ved PCen eller nettbrettet.

Maskinen leveres klargjort til deg, slik at du bare kan begynne å bruke den. Maskinen omfattes dessuten av deres serviceordning, hvilket i praksis betyr at de håndterer tekniske oppdateringer og ivaretar maskinens sikkerhet.

Tjenesten fås både til bærbare og stasjonære PCer samt til nettbrett.

Kjøp datamaskiner her.