Skaff kule tights og tjen penger på treningsbilder

Drømmer du om å tjene penger på å fotografere? Denne drømmen er nærmere enn du tror. Det finnes nemlig mange nettsteder som lar hobbyfotografer laste opp bildene sine, slik at du kan tjene noen kroner når de selges.

Hvordan kan jeg selge bildene mine?

Bildebyråer som Shutterstock, Adobestock og Wirestock lar deg opprette en profil hvor du kan laste opp bilder. Disse byråene selger illustrasjonsbilder til bruk i medier, til markedsføringsmateriell som kampanjer, brosjyrer og til bruk på sosiale medier. Skal et kvinnemagasin publisere et sak om løping i det neste nummeret sitt, trenger de et bilde som illustrerer teksten. I dette tilfellet gjerne en kvinne som løper.

Hva skal jeg ta bilder av?

Det er lurt å finne seg en nisje. Dersom du er interessert i trening selv, eller kjenner noen som er det, er dette en fin kategori å bevege seg inn i. Sørg for at modellen din kler seg i lekkert treningstøy, gjerne i sterke, klare farger som skiller seg ut. En nettbutikk vi er glad i er https://www.aimn.no, fordi de har stilige treningstights og andre fine treningsplagg. Du kan jo også bruke deg selv som modell, og da blir nettshoppingen enda lettere! Dessuten er hele prosessen enklere, for hver modell du bruker må skrive under på en kontrakt, som siden må scannes og lastes opp på siden. Dersom du ikke viser ansiktet, trenger du derimot ikke en slik kontrakt.

Klærne er viktig

Prøv å holde bakgrunnen så nøytral som mulig. Det viktigste er faktisk klærne. Trender innen treningstøy forandrer seg. Har du på deg noe moderne og lekkert, har du allerede slått ut mange konkurrenter. Vurder fargevalgene dine nøye. Hvordan kan du skille deg ut på best mulig måte? Tenk på hvilke farger du kler, og som får deg til å se best mulig ut.

Klar, ferdig, gå!

Sett kameraet på et stativ med selvutløser. Hold treningsstrikker, en manual, eller en smoothie i hendene. Dersom du ikke har noe i mot å vise ansiktet ditt, kan du ta bilder med forskjellig ansiktsuttrykk. Tenk på alle magasinene du har lest og hva slags saker om trening som kan dukke opp der. Hvordan ville du illustrert en sak om å drikke melk etter trening? Eller å hate å dra til treningssenteret? Eller hva med å være stolt av å ha gjennomført? Når du har tatt bildene er det bare å laste opp, og krysse fingrene for at kvaliteten er god nok til å bli godkjent! Etter det renner forhåpentligvis hundrelappene inn!