Norsk fotograf på Forbes!

Å fotografere konflikter i utlandet er en risikabel jobb. I sin risk har det blant annet blitt fanget opp viktige og historiske øyeblikk. På denne måten har også resten av verden fått med seg realiteten blant konfliktene. Fotografen Kyrre Lien er på prestisjelisten blant Hollywood-stjerner og suksessgrûndere. Kyrre Lien mener at journalistikken i dag er for gammeldags. Han har blitt plukket ut sammen med Kygo, for å være blant de fremste entreprenører i Europa av Forbes. Forbes er et amerikansk forretningstidsskrift, som vært år annonserer grûndere under 30 år. Lien er blant 1 av 4 nordmenn på listen innenfor sitt felt. Han har blitt utpekt for å være den mest definerende medieperson, innen internasjonal nyhetsbilde. Lien sier at dette gir han muligheten for å bli kjent med dyktige folk, som deler de samme visjoner for et nytt mediehverdag. Han sier videre at dette kan bli folket som kommer til å skape en endring innen medienyhetene.

For gammeldags journalistikk

I begrunnelsen til Forbes, står det at Lien har gitt rapporter fra konfliktrammede land som Gaza, Øst-Ukraina og Myanmar. Han bruker også en innovativ teknikk med video på 360 graders vinkel. Mye av journalistikken som lages den dag i dag, er egentlig gammeldags og for overBombeskadet bygg.fladisk for å kunne nå gjennom mediebildet i dag. Det har blitt mye informasjoner som skal nå ut til folket. Det er viktig å prøve ut nye fortellerteknikker , sier Lien. Det er snakk om teknikker som vil gi større interaktive reportasje for å kunne engasjere leserne. Det er for å gi budskapet som man ønsker å formidler, sier han videre. Andre som pryder listen til Forbes er Kygo, grûnder Martin McGloin og kjøkkensjef, Christian Pettersen. På listen er også andre stjerner som Sophie Turner (fra Games of Thrones), Dev Patel (Slumdog Millionaire), Emeli Sandé, Luis Suárez og Gereth Bale. Lien mener at det er ikke mange multimediale journalister, som kan arbeide med det visuelle eller med tekster. Det er også flere nyhetsredaksjoner som sliter med å utnytte ressursene, for å kunne skape gode saker, sier Lien.

Dokumentarprosjekt i Donetsk

Lien skal i år publisere dokumentarprosjektet som skildrer hvordan situasjonen er i Donetsk, etter opprørsgruppen i 2014 ble erklært som uavhengig republikk. Han tilbrakte 12 uker i Donetsk i 2016, for å bli godt kjent med stedene der og befolkningen, sier Lien. De valgte å leie leilighet og omgås med ungdommene. Flere journalister reiser som regel til finere hoteller og omgås med andre journalister. Slik blir man ikke opplyst med troverdige historier, sier Lien. Han publiserte i fjor en stor sak om det arabiske nyhetsbyrået Al Jazzeera, og om elever som forsvant fra en barneskole i Donetsk. Videre om hvordan befolkningen reagerte under krigen som pågikk rundt dem. Man bør på forhånd vite hva man kommer til. Økonomisk krevende er det å jobbe slik. Norsk utenriksredaksjoner betaler ikke kostnadene for frilansreportasjer. I så fall jobber jeg med det jeg elsker, sier Lien. Sambla kan oppfylle drømmen om å starte for deg selv, og der kan du skaffe et forbrukslån hos Sambla allerede i dag.