Bildevisning i smarthjem

Alle elsker å vise fram familiebilder til venner og slektninger, og med smartteknologi får du stadig flere muligheter til å gjøre nettopp det. I mange tiår har det vært fysiske album og familiebilder på veggen som har vært vist fram til besøkende. Nå er det ofte mobilen som blir tatt fram, men den har en liten skjerm, som kan gjøre det vanskelig å se bildene skikkelig. Nettbrett er en annen populær løsning, der du får bildene på en større skjerm, og flere kan se på dem samtidig.

Med smarte hjem, kan du derimot få et levende album på stueveggen eller på TV-skjermen. Du kan vise hele bildeserier på storskjerm, slik tidligere generasjoner viste lysbilder når de fikk besøk. Bildeserier på storskjerm kan til og med være et fast interiør, for eksempel med en digital fotoramme som jevnlig bytter mellom dine utvalgte bilder. Du kan bruke smartteknologi til å koble mobilen til rammen eller til TV-skjermen når du skal vise skrytebildene dine.

Digitale fotorammer er dessuten en perfekt julegave til besteforeldre, tanter og onkler Du trenger ikke lenger å velge ut bare ett bilde av barna når du skal gi gaver. Rammene har stor lagringskapasitet, og du kan sende nye bilder etter hvert som du tar dem, ettersom rammene kommuniserer via WiFi. Dette er altså en gave som kan oppdateres jevnlig, og er den enkleste og billigste måten å dele bildene dine med andre. Du slipper å bruke penger på papirkopier og kostbare forstørrelser.

Smartteknologi gir deg selvsagt også muligheten til å vise fram feriefilmene dine på flatskjerm når du samler familien din. Og hvis du ikke kan reise på grunn av pandemien, kan du ta fram gamle bilder og drømme deg vekk til favorittstedet ditt. Med smarthuben athom homey pro kan du enkelt koble sammen ulike produkter i hjemmet ditt, og gjøre hverdagen enklere og morsommere. Familiefilmene kan naturligvis også deles via digitale fotorammer.

Naturligvis må bildene være fine for å ta seg best mulig ut i den digitale fotoramma. Du kan bruke bildebehandlingsprogram til å fikse enkelte problemer, men det beste er å ta et bra bilde i utgangspunktet. Det er ofte ikke så vanskelig som det kan virke. Noen ganger trenger du rett og slett bare å prøve deg fram. Ta nesten identiske bilder fra ulike vinkler og med ulike innstillinger. Med mobilen eller et digitalkamera trenger du ikke å spare på bildene, slik man måtte med fysiske filmruller. Du kan bare knipse i vei, og slette de bildene som blir dårlige. Ved å knipse mange bilder av samme motiv, øker sjansen til å ta virkelig gode bilder, og du blir dessuten en bedre fotograf av å ta mange bilder og prøve deg fram. Ikke vær redd for å bruke ulike funksjoner på kameraet ditt, for å skape spennende effekter.