Kan du gi bildet et navn?

Du elsker å ta bilder i naturen, på toget eller i byen. Du prøver å lage tema som kan symbolisere noe. Det er nyanser og fargenes effekt du er ute etter. Å skape liv et noe stillestående eller forevige noe i øyeblikket. Alt henger sammen med alt, men du blir ikke fornøyd før du har skapt ren perfeksjon.

Ofte har det vakreste vi kjenner til et navn, enten det er barnet ditt eller den blankpolerte motorsykkelen. Den er klar for veiene på våren, men du skulle gjerne ha knipset deg selv i farta. Det blir for dumt å spørre politikonstabelen som måler farta di om et profilbilde. Men et slikt bilde ville kanskje fått navnet Tatt av vinden eller Blinkskudd! Men kan du navngi bildene dine?

Symbolikk

Er du ute etter symbolikk er det ofte ord som kjærlighet, brorskap eller tro som dukker opp. Bildet av en maur som balanserer på et strå kan bli en utrolig bilde med navnet I Gigantenes Verden. Er det et blinkskudd av to amorøse mennesker som danner et hjerte i bakgrunnen, så kan det hete Ekte Kjærlighet. Symbolikk er ikke så viktig når man skal starte bedrift, men det er crm system som passer på at du og kundene knytter vennskapsbånd og forretnings-kontakt.

Begivenheter

Ofte vil vi forevige en bragd som for eksempel avansement til VM i fotball. Når dommeren blåser i fløyta og laget har gått videre vil publikum gå amok på stadion. Bildet kan hete Fullendt Lykke eller Himmelsk Ekstatisk! Det å kunne fortelle hva man vil uttrykke med et bilde kan være selve veien til de beste bildene. Bildene venter bare på å bli tatt.

Universelt annerledes

På bildet kan man skape noen helt unikt. Noe som ikke oppleves slik i den virkelige verden, og får oss til å stoppe opp å måpe. Bare fordype oss i bildet igjen og igjen. Helt til det gir mening. Helt til man får en høyere forståelse av eksistensen. Bilder som dette kan bli rene kunstverk som blir forgudet av tilhengere verden over. Men det kan være fordi fotografen tenkte på hva han ville kalle bildet før han tok det.